Nu seglar vi igen - hjälp oss bryta blockaden av Gaza

Snart seglar Ship to Gaza igen! Din hjälp behövs för att bryta blockaden av Gaza. Vi vill samla in en miljon kronor för att än en gång utrusta, bemanna och segla ett fartyg med förnödenheter till Gaza. Vill du hjälpa till?


Klicka här för att donera en annan summa pengar

Donera med SMS eller till PG

SMS:a Shiptogaza 100 till 72550 för att donera 100 kronor.
Du kan välja mellan summorna 25, 50, 100 eller 200 kronor.
Operatörskostnader kan tillkomma.

Givetvis kan du skicka pengar till Ship to Gaza via PlusGirot: 46359-6
Pressmeddelande Lördagen den 11 oktober samlades föreningen Ship to Gaza Sverige till ett nationellt medlemsmöte i Göteborg.Som tidigare meddelats har paraplyorganisationen Freedom Flotilla Coalition beslutat att utmana den olagligliga och inhumana blockaden genom att återigen segla en fartygskonvoj till Gazaremsan. Vid mötet i Göteborg beslutade därför vår förening att med omedelbar verkan inleda den kampanj som skall göra det möjligt för oss att delta i denna aktion. Liksom vid tidigare aktioner 2010, 2011 och 2012 så kommer föreningen att inköpa och utrusta ett fartyg för detta syfte. Målet är att segla...
Nyhet Enligt inrikesministeriet i Gaza är 36.000 palestinier strandade sedan Egypten stängt Rafahövergången för snart fem veckor sedan.
Kalendarium Stockholm Vad betyder solidaritetsarbetet för Gazas instängda befolkning? Hur kan solidaritetsarbetet utvecklas? När åker nästa flottilj? Vad hände med Gazas Ark och varorna?
Foto: Camera dei deputati
Nyhet EU:s nyligen utnämnda Högste representant för utrikesfrågor, Federica Mogherini, besökte i veckan Ramallah och Jerusalem. Mogherini, som efterträder Catherine Ashton, träffade palestiniernas president Mahmoud Abbas i Ramallah, Västbanken, och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem.
Pressmeddelande Den internationella brottsmålsdomstolen (ICC) i Haag offentliggjorde igår den 6 november resultaten av en preliminär undersökning gällande den israeliska attacken på Ship to Gaza och frihetsflottan den 31 maj 2010.
Nyhet I torsdags den 16/10 publicerades Dagens nyheter en ledarkrönika av Susanna Birgersson som vid sidan av huvudsyftet att misstänkliggöra Sveriges bostadsminister, Mehmet Kaplan med en mängd insinuationer, också passade på att utan belägg eller exempel anklaga Ship to Gaza för antisemitism.
Pressmeddelande Lördagen den 11 oktober samlades föreningen Ship to Gaza Sverige till ett nationellt medlemsmöte i Göteborg.
Nyhet Att Sveriges nya regering tillkännagivit att man kommer att erkänna en palestinsk stat är glädjande. Det innebär ett brott med en svensk mellanösternpolitik som under lång tid främst har kännetecknats av tystnad och ovilja till konkreta ställningstaganden. Under många år har svensk utrikespolitik anpassats sig till EUs och USAs linje i frågan.
Nyhet Samlingsregeringen mellan Fatah och Hamas som bildades för fyra månader sedan har för första gången träffats i Gaza.

Köp dina julklappar från Ship to Gaza!

Lagom till jul så öppnar Ship to Gaza Sverige äntligen sin alldeles egna Webbshop! Där kan du med några enkla knapptryck köpa t-shirts, pins, tygkassen här till vänster eller varför inte boken om Estelle-aktionen 2012? Betalar gör du snabbt och tryggt med kort eller direkt via ett PayPal-konto. 

Tack för att du stödjer Ship to Gaza!

Gå till webbshopen - shop.shiptogaza.se

Nu är boken om Estelle-aktionen 2012 ute!

I juni 2012 avseglade Ship to Gaza och Estelle från Umeå. Frivilliga hade lagt ned hundratals obetalda arbetstimmar på att göra den till segelskonare ombyggda trålaren sjöduglig. Vid midsommar inleddes den 5000 sjömil långa färden mot Gaza.

Köp boken i Webbshopen

Läs mer om aktionen

Är detta en människa?

En folkbildningsaktion från ABF för att fokusera på och bidra till att befria Palestina, Israel och världen från ockupationen. Framtagen i samarbete med Ship to Gaza

Läs mer på ABFs hemsida

Ladda ner hela materialet för studiecirkeln