Nu seglar vi igen - hjälp oss bryta blockaden av Gaza

Snart seglar Ship to Gaza igen! Din hjälp behövs för att bryta blockaden av Gaza. Vi vill samla in en miljon kronor för att än en gång utrusta, bemanna och segla ett fartyg med förnödenheter till Gaza. Vill du hjälpa till?


Klicka här för att donera en annan summa pengar

Donera med SMS eller till PG

SMS:a Shiptogaza 100 till 72550 för att donera 100 kronor.
Du kan välja mellan summorna 25, 50, 100 eller 200 kronor.
Operatörskostnader kan tillkomma.

Givetvis kan du skicka pengar till Ship to Gaza via PlusGirot: 46359-6
Pressmeddelande Den 8 december 2014 Den humanitära situationen på Gazaremsan blir allt värre. Israel har inte ställts till svars för den förstörelse man åstadkom under attacken mot området, inte heller för de åtaganden man utlovade i samband med det avtal om eldupphör som åstadkoms med Egypten som fredsmäklare. Hamnen i Gaza är fortfarande stängd, gränserna är stängda och palestinierna i Gaza förnekas fortfarande grundläggande rörelsefrihet. Bristen på basvaror och förnödenheter består och ännu byggnadsmaterial för återuppbyggnad av det som Israel förstörde undert attacken i juli-augusti kommer inte in....
Nyhet Israelisk militär angrep under lördagsmorgonen byggnader i Gaza som ansågs tillhöra Hamas, 51 dagar efter att vapenvilan mellan Israel och Hamas-regeringen i Gaza hade deklarerats. Ingen palestinier uppges ha skadats.
Pressmeddelande Tisdagen den 9 december tillkännagav kammaråklagare Henrik Attorp vid internationella åklagarkammaren att förundersökningen om brott mot svenska medborgare och svenska intressen begångna vid den israeliska marinens bordning av Ship to Gazas och frihetsflottans fartyg 2010 och 2012 har lagts ner.
Nyhet Göteborg Ship to Gaza Göteborg anordnade den fjärde december ett välbesökt möte med Charlie Andreasson, som berättade om sitt år i Gaza, om iordningställandet av Gaza Ark och om Israels överfall på Gaza i somras.    
Pressmeddelande Den 8 december 2014
Foto: Sinn Fein
Nyhet Gerry Adams, ledamot i Irlands parlament och partiordförande för Sinn Fein, har under veckan rest till Israel för att möta Israeliska arbetarpartiets partiordförande Yitzak Herzog och till Ramallah på Västbanken för att träffa palestiniernas president Mahmoud Abbas.
Nyhet Palestinian center for Human Rights (PCHR) rapporterar om att israelisk militär under söndagen har öpp
Foto: Amit Shechter, IDF Spokesperson Unit
Nyhet Företrädare för den israeliska militären meddelade under lördagskvällen att man har inlett nya undersökningar om krigsbrott begångna under sommarens krig mot Gaza.
Nyhet Efter flera dagars ihållande regn med omfattande översvämningar som följd förklarade FN på fredagen undantagstillstånd i Gaza City. Översvämningarna förvärrar en redan mycket påfrestande humanitär situation.

Köp dina julklappar från Ship to Gaza!

Lagom till jul så öppnar Ship to Gaza Sverige äntligen sin alldeles egna Webbshop! Där kan du med några enkla knapptryck köpa t-shirts, pins, tygkassen här till vänster eller varför inte boken om Estelle-aktionen 2012? Betalar gör du snabbt och tryggt med kort eller direkt via ett PayPal-konto. 

Tack för att du stödjer Ship to Gaza!

Gå till webbshopen - shop.shiptogaza.se

Nu är boken om Estelle-aktionen 2012 ute!

I juni 2012 avseglade Ship to Gaza och Estelle från Umeå. Frivilliga hade lagt ned hundratals obetalda arbetstimmar på att göra den till segelskonare ombyggda trålaren sjöduglig. Vid midsommar inleddes den 5000 sjömil långa färden mot Gaza.

Köp boken i Webbshopen

Läs mer om aktionen

Är detta en människa?

En folkbildningsaktion från ABF för att fokusera på och bidra till att befria Palestina, Israel och världen från ockupationen. Framtagen i samarbete med Ship to Gaza

Läs mer på ABFs hemsida

Ladda ner hela materialet för studiecirkeln