Arkiv

Kalendarium Göteborg Boka in söndagen den 5 april på Pustervik!
Foto:; Cherie Cullen / U.S Defence Department
Nyhet Den pågående valrörelsen i Israel har fram till nu haft en ovanligt stark inrikespolitiskt prägel. De ledande oppositionspartierna har riktat stark kritik mot det man betraktar som inhemska sociala och ekonomiska missförhållanden samtidigt som mindre fokus har lagts på Iran och Palestina. Under de senaste dagarna har dock retoriken skruvats upp från den sittande regeringens ministrar. 
Foto: Joe Catron
Nyhet En 34-årig palestinsk fiskare dödades i Gazas fiskevatten i samband med en israelisk marinattack under lördagsmorgonen, uppgav en talesperson för Gazas hälsomyndighet. Samtidigt skall två palestinska fiskare ha arresterats.
Nyhet Den världsberömde anonyma brittiska grattifikonstnären Banksy besökte nyligen Gaza, där konstnären målade flera fantasirika målningar i ett Gaza som är tydligt märkt av den israeliska blockaden samt de senaste årens militära attacker från Israel. På Banksys hemsida står följande:
Nyhet Washington Post publicerar oerhört starka foton av den erfarne fotografen Heidi Levine. Levine har porträttet palestinier i Gaza som har skadats allvarligt av de israeliska attackerna i samband med förra sommarens krig och n försöker gå vidare för att upprätta ett normalt liv. 
Nyhet Journalisterna Jodi Rudoren och Majd Al Waheidi skriver i New York Times om paret Dalia Shurrab från Gaza och Rashed Sameer Faddah från Västbanken, vars förhållande försvåras av den israeliska separationspolitiken som isolerar Gaza och Västbanken från vara
Nyhet Lördagen den 21 februari höll Ship to Gazas uppsalagrupp torgmöte på Celciustorget.
Nyhet Gotland Ship to Gaza Gotland inbjuder till en studiecirkel om Gaza/Palestina/Israel. Introduktionsmötet lovade spännande och givande diskussioner! Vårt nästa möte på Almedalsbiblioteket rum E20 måndagen den 2 mars kommer att avhandla historien, sionismen och det palestinska motståndet
Nyhet Svåra översvämningar de senaste dagarna har tvingat hundratals palestinier boende kring Wadi Gaza, den dalgång som skär tvärs igenom centrala Gazaremsan, att evakuera sina hem.
Kalendarium Göteborg Kalle Ohlsson berättar om sin resa till Västbanken, Palestina, i november 2014. Han skriver:Hur är det att leva under ockupation och en allt mer utpräglad apartheidstat? Vad säger internationell rätt?
Nyhet Göteborg Ship to Gaza Göteborg hade en väldigt lyckad insamling under Göteborgs filmfestival.
Nyhet Som ett led i insamlingskampanjen inför vårens båtaktion för att bryta blockaden av Gazaremsan har Ship to Gaza nu inlett försäljning av nya sjömilscertifikat.
Kalendarium Ship to Gaza Gotland inbjuder till en studiecirkel om Gaza/Palestina/Israel med start torsdag den  19 februari på Almedalsbiblioteket. i Visby. 
Nyhet Fredag den 23/1 besköts en palestinsk fiskebåt med två mans besättning på egyptiskt vatten söder om Gaza av den egyptiska marinen.  Enligt egyptiska myndigheter hade fiskarna beordrats att stanna, när de istället försökte fly området öppnade marinen eld och träffade den ena fiskaren Ihab Zuheir Hassan al-Amuri, 35, i magen.
Foto: Roosewelt Pinheiro/ Agência Brasil
Nyhet Internatonella brottsmåldsdomstolen (ICC) har meddelat att Palestina kommer att beviljas medlemskap 1 april i år. En inledande undersökning om eventuella israeliska och palestinska krigsbrott begångna i samband med Israels krig mot Gaza sommaren 2014 kommer att genomföras.

Pages