Arkiv

Nyhet Den palestiska olympiern Nader Masri förhindrades i tisdags från att lämna Gaza för att delta i ett marathonlopp på Västbanken. skriver Associated Press.
Pressmeddelande Sedan våren 2013 har Ship to Gaza Sverige, tillsammans med våra samarbetspartners på Gazaremsan och i Freedom Flotilla Coalition varit engagerade i exportkampanjen Gaza’s Ark. Ett större fiskefartyg har köpts in och byggs om till ett havsgående lastfartyg. I mitten av juni planeras arken bryta blockaden av Gazaremsan - inifrån.
Tzipi Livni
Nyhet Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas valde under onsdagen att vända sig till 15 olika FN-organ för att kräva frigivning av palestinska fångar i israeliska fängelser. Detta uppgavs vara en protest mot att en grupp palestinska fångar inte frigivits i enlighet med ti
Nyhet Egyptiska myndigheter tillät på lördagen gränsövergången vid Rafah att öppnas igen, under tre dagar.
Kalendarium Göteborg Ship to Gaza bjuder in till föreläsning med Majed Abusalama.
Kalendarium Stockholm Diskussioner och information mellan filmerna. Bokbord, mat och fika! OBS: ta med kontanter. Vissa programpunkter är på engelska Preliminärt program för filmfestivalen:
Nyhet Organisationen National Committee to Break the Siege uppger att ett spädbarn dog under fredagen i Gaza till följd av Israels blockad.
Nyhet Efter att vapenstillestånd utropades mellan Israels armé och Islamic Jihad i Gaza på torsdagen så har det varit lugnt under fredagen. Islamiska Jihad uppger att de har avfyrat 130 raketer mot Israel under de två dygnen av upptrappat våld som startade efter att sju palestinier dödats av den israeliska armén.
Nyhet Ett 40-tal aktivister, från USA, Frankrike och Belgien, för den amerikanska organisationen Code Pink-Women for peace har hindrats av egyptiska myndigheter att ta sig till Gaza för firande av Internationella kvinnodagen 8 mars.
Nyhet SVT berättar i ett reportage från Gaza 4 mars om hur solpaneler på hustaken bidrar till att energikrisen i området blir mer uthärdlig. Till följd av att egyptiska myndigheter har stängt igen smugglingstunnlar mellan Egypten och Gaza råder det idag akut brist på bränsle.
Nyhet Artisten Mohammed Assaf, som vann förra årets arabiska upplaga av tv-musiktävlingen "Idol" efter att ha fått 67 miljoner röster, har nyligen besökt Sverige.
Fredsaktivisten Medea Benjamin deporterades från Egypten när hon var på väg till Gaza. Foto: Medea Benjamin
Nyhet Egyptisk domstol har fastslagit att Hamas ska bannlysas från Egypten. Organisationens kontor ska stängas ner, och medlemmar ska ses som illegala.
Nyhet En fyrtofem-årig mentalsjuk kvinna i Gaza-remans skjöts till döds igår sedan hon råkat gå för nära gränsen mot Israel.
Nyhet Den amerikanska aktivistgruppen Codepink låter nu meddela att de format en delegation bestående av 15 kvinnor som kommer att ansluta sig till en större kvinnokoalition som reser in i Gaza på internationella kvinnodagen 2014.
Nyhet Återigen har den egyptiska flottan medverkat i de trackaserier av palestinska fiskare från Gazaremsan som varit ett av huvudelementen i den israeliska blockadpolitiken Maan news agency rapporterar att ett fartyg från egyptiska marinen öppnade eld mot palestinska fiskare tidigt under lördagsmorgonen.

Pages