Arkiv

Pressmeddelande Tisdagen den 9 december tillkännagav kammaråklagare Henrik Attorp vid internationella åklagarkammaren att förundersökningen om brott mot svenska medborgare och svenska intressen begångna vid den israeliska marinens bordning av Ship to Gazas och frihetsflottans fartyg 2010 och 2012 har lagts ner.
Nyhet Göteborg Ship to Gaza Göteborg anordnade den fjärde december ett välbesökt möte med Charlie Andreasson, som berättade om sitt år i Gaza, om iordningställandet av Gaza Ark och om Israels överfall på Gaza i somras.    
Pressmeddelande Den 8 december 2014
Foto: Sinn Fein
Nyhet Gerry Adams, ledamot i Irlands parlament och partiordförande för Sinn Fein, har under veckan rest till Israel för att möta Israeliska arbetarpartiets partiordförande Yitzak Herzog och till Ramallah på Västbanken för att träffa palestiniernas president Mahmoud Abbas.
Nyhet Palestinian center for Human Rights (PCHR) rapporterar om att israelisk militär under söndagen har öpp
Foto: Amit Shechter, IDF Spokesperson Unit
Nyhet Företrädare för den israeliska militären meddelade under lördagskvällen att man har inlett nya undersökningar om krigsbrott begångna under sommarens krig mot Gaza.
Nyhet Efter flera dagars ihållande regn med omfattande översvämningar som följd förklarade FN på fredagen undantagstillstånd i Gaza City. Översvämningarna förvärrar en redan mycket påfrestande humanitär situation.
Välbesökt seminarium
Nyhet Stockholm Lördagen den 22 november var det Socialistiskt Forum på ABF huset i Stockholm. Det var väldigt välbesökt med många intressanta programpunkter.Ship to Gaza har ett välbesökt seminarium med titeln "Solidaritetsarbete medan bomberna faller – om solidaritet med Gazas folk"
Nyhet Enligt inrikesministeriet i Gaza är 36.000 palestinier strandade sedan Egypten stängt Rafahövergången för snart fem veckor sedan.
Kalendarium Stockholm Vad betyder solidaritetsarbetet för Gazas instängda befolkning? Hur kan solidaritetsarbetet utvecklas? När åker nästa flottilj? Vad hände med Gazas Ark och varorna?
Foto: Camera dei deputati
Nyhet EU:s nyligen utnämnda Högste representant för utrikesfrågor, Federica Mogherini, besökte i veckan Ramallah och Jerusalem. Mogherini, som efterträder Catherine Ashton, träffade palestiniernas president Mahmoud Abbas i Ramallah, Västbanken, och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem.
Pressmeddelande Den internationella brottsmålsdomstolen (ICC) i Haag offentliggjorde igår den 6 november resultaten av en preliminär undersökning gällande den israeliska attacken på Ship to Gaza och frihetsflottan den 31 maj 2010.
Nyhet I torsdags den 16/10 publicerades Dagens nyheter en ledarkrönika av Susanna Birgersson som vid sidan av huvudsyftet att misstänkliggöra Sveriges bostadsminister, Mehmet Kaplan med en mängd insinuationer, också passade på att utan belägg eller exempel anklaga Ship to Gaza för antisemitism.
Pressmeddelande Lördagen den 11 oktober samlades föreningen Ship to Gaza Sverige till ett nationellt medlemsmöte i Göteborg.
Nyhet Att Sveriges nya regering tillkännagivit att man kommer att erkänna en palestinsk stat är glädjande. Det innebär ett brott med en svensk mellanösternpolitik som under lång tid främst har kännetecknats av tystnad och ovilja till konkreta ställningstaganden. Under många år har svensk utrikespolitik anpassats sig till EUs och USAs linje i frågan.

Pages