Arkiv

Nyhet Under tisdageftermiddagen bröts den tillfälliga vapenvilan mellan Israel och de väpnade palestinska grupperna på Gazaremsan.
Bild Charlie Andreasson
Nyhet När bara några timmar återstod på de fem dygn långa vapenvilan på Gazaremsan kom uppgifter från parterna om att vapenvilan förlängts ytterligare ett dygn. Några rapporter om framsteg i förhandlingarna där parterna står mycket långt från varandra har dock inte framkommit.
Foto: Alexis Chis
Nyhet Sedan i lördags blockerar aktivister en av ingångarna utanför hamnen i Oakland, Kalifornien, för att hindra avlastning från ett israeliskt skepp.
Nyhet När den fem dygn långa vapenvilan på Gazaremsan nu går in på sitt sista dygn förefaller parterna fortfarande stå långt ifrån varandra.
Foto: Joe Catron
Nyhet Förhandlingarna har fortsatt i Kairo under dagen.
Nyhet Under den förlängda vapenvilan talar Hamas om ”en verklig möjlighet” att nå en överenskommelse med Israel.
Pressmeddelande Som ett svar på Israels aggression och passiviteten hos världens regeringar
Nyhet Två timmar innan vapenvilans 72 timmar hade gått ska den ha avbrutits. Enligt en talesman för den israeliska militären har en raket från ”Gazas terrorister” slagit ner i södra Israel. Ingen ska ha kommit till skada.
Nyhet Ytterligare två av de omkring 40 palestinier som hungerstrejkar på Olof Palmes plats i Göteborg fördes idag till Sahlgrenska universitetssjukhuset, där de får dropp för att motverka de kritiskt låga blodsockernivåerna.Hungerstrejken är inne på sin åttonde dag och ytterligare en handfull av de strejkande har tidigare behövt sjukhusvård.
Foto: Joe Catron
Nyhet Den framförhandlade vapenvilan mellan Israel och de väpnade palestinska grupperna uppges fortgå, men våldsamheter har rapporterats. Israeliska krigsfartyg öppnade under dagen eld mot palestinska fiskare vid Gazas kust.
Foto: Joe Catron
Nyhet Det framförhandlade tre dygn långa eldupphöret mellan Israel och palestinska miliser i Gaza uppges än så länge ha respekterats av parterna. På Västbanken har däremot flera våldsamma sammandrabbningar ägt rum under måndagen.
Nyhet Ytterligare ett humanitärt eldupphör har utropats på Gazaremsan. Vapenvilan som trädde i kraft vid midnatt natten till måndagen (11/8) tycks när detta skrivs ha respekterats av bägge sidor. Timmarna före midnatt var dock våldsamma. Flera israeliska flyganfall och artilleribeskjutningar genomfördes sent på kvällen.
Nyhet Åtta palestinier har dödats i israeliska flygangrepp mot Gaza under lördagen enligt Maan News.
Foto: UN Photo/Shareef Sarhan
Nyhet Sedan det framförhandlade eldupphöret avslutades på fredagen har striderna fortsatt med israeliska flyganfall och palestinsk raketbeskjutning. På morgonen avfyrades fyra missiler mot Ashkelon, som Islamisk Jihad senare tog på sig ansvaret för.
Foto: Jewish voice for peace
Nyhet Under torsdagen skickade premiärminister Benjamin Netanyahu ut ett brev adresserat till världens judar och tackade för det stöd han anser att Israel har fått i krigföringen mot Gaza. Han skriver:

Pages