Arkiv

Nyhet Gotland Ship to Gaza Gotland inbjuder till en studiecirkel om Gaza/Palestina/Israel. Introduktionsmötet lovade spännande och givande diskussioner! Vårt nästa möte på Almedalsbiblioteket rum E20 måndagen den 2 mars kommer att avhandla historien, sionismen och det palestinska motståndet
Nyhet Svåra översvämningar de senaste dagarna har tvingat hundratals palestinier boende kring Wadi Gaza, den dalgång som skär tvärs igenom centrala Gazaremsan, att evakuera sina hem.
Kalendarium Göteborg Kalle Ohlsson berättar om sin resa till Västbanken, Palestina, i november 2014. Han skriver:Hur är det att leva under ockupation och en allt mer utpräglad apartheidstat? Vad säger internationell rätt?
Nyhet Göteborg Ship to Gaza Göteborg hade en väldigt lyckad insamling under Göteborgs filmfestival.
Nyhet Som ett led i insamlingskampanjen inför vårens båtaktion för att bryta blockaden av Gazaremsan har Ship to Gaza nu inlett försäljning av nya sjömilscertifikat.
Kalendarium Ship to Gaza Gotland inbjuder till en studiecirkel om Gaza/Palestina/Israel med start torsdag den  19 februari på Almedalsbiblioteket. i Visby. 
Nyhet Fredag den 23/1 besköts en palestinsk fiskebåt med två mans besättning på egyptiskt vatten söder om Gaza av den egyptiska marinen.  Enligt egyptiska myndigheter hade fiskarna beordrats att stanna, när de istället försökte fly området öppnade marinen eld och träffade den ena fiskaren Ihab Zuheir Hassan al-Amuri, 35, i magen.
Foto: Roosewelt Pinheiro/ Agência Brasil
Nyhet Internatonella brottsmåldsdomstolen (ICC) har meddelat att Palestina kommer att beviljas medlemskap 1 april i år. En inledande undersökning om eventuella israeliska och palestinska krigsbrott begångna i samband med Israels krig mot Gaza sommaren 2014 kommer att genomföras.
Nyhet Även i Gaza city och i Ramallah anordnades under söndagen manifestationer i solidaritet med offren för terrorattentatet mot den franska satirtidningen rapporterar bland andra Ma’an news.
Charlie Andreasson föreläser i Uppsala. Foto: Ship to Gaza
Nyhet Uppsala Ship to Gazas lokalgrupp i Uppsala anordnade den 10 januari en föreläsning med aktivisten och sjömannen Charlie Andreasson från Göteborg. Ett trettiotal deltagare trotsade vädret och tog sig till ABF:s lokaler där de fick lyssna till Charlie som visade bilder och berättade om sitt år i Gaza och Ship to Gazas tidigare och kommande försök att bryta blockaden.
UN Photo/Shareef Sarhan
Nyhet Vinterstormen Huda som dragit in över Mellanöstern har skördat fyra dödsoffer i Gaza. Under fredagen avled Rahaf Abu Assi i Rafah, två månader gammal, av lungproblem som orsakats av köldskador. Ytterliggare två spädbarn hittades döda under lördagen, samt en 22-år gammal man som arbetade som fiskare, rapporterar Maan News.
Foto: Seeds of Peace
Nyhet Under tisdagen 30 december valde FN:s säkerhetsråd att avvisa palestiniernas förslag om en tidsplan för Israels tillbakadragande från ockuperade palestinska områden och bildandet av en palestinsk stat utifrån 1967 års gränser.
Nyhet Idag söndag (4/1) kommer egyptisk militär att inleda arbetet med att utvidga säkerhetszonen längs Gazaremsans södra gräns vid Rafah, uppger Ma’an news med hänvisning till egyptiska myndighetskällor.
Fiskebåtar i Gaza. Foto: Joe Catron
Nyhet Samtidigt som den palestinska FN- delegationen har överlämnat sin officiella ansökan om att ansluta sig till Internationella brottsmålsdomstolen (ICC) så har den israeliska marinen återigen öppnat eld mot palestinska fiskare utanför Gazas kust.
Foto: l_suddenly (Flickr)
Nyhet 17 december beslutade EU-domstolen att Hamas skall strykas från EU:s lista över terrororganisationer. Sedan 2001 har Hamas funnits på listan och därmed har också åtgärder vidtagits, exempelvis frysning av Hamas-medlemmars tillgångar. 

Pages